Mizsepack | Öntapadó címke, fólia és műbél felülnyomás, konfekcionálás

FSC®

Mit jelent az FSC®?

Az FSC® a Forest Stewardship Council (Erdőgondnoksági Tanács) rövidítése.

Ez egy 1993‑ban alapított nemzetközi szervezet, ami a fenntartható erdőgazdálkodás támogatására jött létre.

FSC® CoC Vállalati politika

A MIZSEPACK NYOMDAIPARI KFT. e nyilatkozatban is kifejezi szándékát, hogy a csomagolóanyagok gyártási és értékesítési tevékenysége során megfeleljen azon vevői követelményeknek, melyek a felelős erdőgazdálkodás biztosítását állítják a középpontba.

Ezen keresztül magára nézve érvényesnek és kötelezőnek ismeri el az FSC- STD 40-004 szabvány által támasztott igazolási követelményeket.

Az FSC® Felügyeleti Láncolat (CoC) szabvány szerinti működést elsősorban az alábbi “elfogadhatatlan” kategóriájú” faanyagok:

  • illegálisan kitermelt fa,
  • emberi alapjogok és helyi szokásjogok megsértésével kitermelt fa,
  • olyan, magas természetvédelmi értékkel rendelkező erdőkből származó faanyag, ahol ezeket az értékeket fenyegeti az erdőgazdálkodás,
  • ültetvényi, vagy nem erdészeti célra átalakított erdőkből származó faanyag,
  • génmódosított fákat is magába foglaló erdőkből származó faanyag

kereskedelmi tevékenységben történő felhasználásának elkerülése- és ennek bizonyítása érdekében vezeti be.

A Kft. vezetése és a beszerzéssel foglalkozó munkatársai, mindent megtesznek annak érdekében, hogy elkerülje a fenti kategória valamelyikéből származó alapanyag beszerzését az FSC® termékcsoportba tartozó termékek esetében.

A Kft. a beszállítóival közli az FSC® deklarációs és igazolási elvárásait.

A beszállítótól kapott igazoló dokumentumokat rendszerezi és archiválja.

A Kft. felkészíti és oktatja dolgozóit arra, hogy milyen szerepük és feladataik vannak az FSC® felügyeleti láncolat vállalaton belüli kialakítása és működtetése tekintetében.

A Kft. kötelezettséget vállal arra, hogy esetlegesen az FSC® előírásainak nem megfelelő teljesítés utólagos kiderülésekor megszervezi a hibás teljesítésű termékek visszahívását, és megfelelő FSC® kategóriájú termékkel történő pótlását.

Mindezek mellett a környezeti erőforrások megóvása érdekében, törekszünk az üzemek fajlagos energia felhasználásának csökkentésére.

Kiemelt figyelmet fordítunk a dolgozók biztonságos-, az egészséget nem veszélyeztető munkahelyi környezet fenntartására.

A hivatalos FSC® Certifikáció pdf formátumban letölthető a képre kattintva:

Az FSC® hivatalos honlapja: https://fsc.org/en